Održan Kros RTS-a u Rekovcu

U subotu je održano prvo takmičenje u Kros seriji RTS-a, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i generalnim sponzorstvom „Valjevske pivare“. Gradić Rekovac se i ovoga puta maksimalno potrudio da bude dobar domaćin i zajedno sa Krosom RTS-a organizuje istinski praznik za ceo Levač. U 26 trka učestvovalo je 717 trkača, od predškolaca do seniora, koji su se u cilju osvežavali sokovima pripremljenim od sirupa „Platan“ naše fabrike. U glavnim trkama očekivano su pobedili Novopazarci Amela Terzić i Elzan Bibić. Savezni kapiteni Slobodan Popović i Edin Zuković odredili su juniorsku reprezentaciju za Balkanski kros u č†upriji, 5. novembra, što je krosu u Rekovcu dalo posebnu težinu. Boje naše zemlje braniće: Elzan Bibić, Nikola Vasić, Haris Ajdarević, Ivan Smigović, Nadja Cerovac, Jasmina Pruginić, Tamara Micević i Aleksandra Jovanović.

Osnivač i rukovodilac Krosa, naš proslavljeni sportski novinar Stevan Kovačević, još jednom je bio zadovoljan učinjenim, a domaćini su se setili da mu u Rekovcu obeleže i rođendan. Profesor Vesna Nedeljković, pomoćnik ministra prosvete, pozdravljajuci Rekovčane i takmičare na startu Kros serije RTS-a, istakla je da je organizacija briljantna, a da manifestacija predstavlja praznik mladosti i zdravlja i putokaz pravog razvoja mladog čoveka. Miloš Blagojević, specijalni savetnik ministra prosvete, takođe je ukazao da je „ovo primer pravilnog usmeravanja dece“. Učesnicima, njihovim nastavnicima i roditeljima, predstavnicima klubova, obratili su se i Aleksandar Djordjević, predsednik Opštine Rekovac, Slobodan Popović, savezni kapiten naše atletske reprezentacije, Ljubiša Stevanović, direktor Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika Rekovac i  Amela Terzić, stub trkačkog tima Srbije.

Kros serija se nastavlja u subotu 15. oktobra u Š apcu. Do kraja meseca, svake subote od 9.45 do 15 sati, slede takmičenja u Požarevcu i Zaječaru. Sve to uz brojne izveštaje, radio i tv emisije na RTS-u.

Facebook
Twitter
LinkedIn