Sutra 26. Kros RTS-a na požarevaččkom Hipodromu

Danas je u Gradskoj kući Požarevac održana konferencija za novinare na kojoj je najavljeno treće takmičenje iz Kros serije RTS-a, koje će se održati na požarevačkom Hipodromu s početkom u 9.45 minuta. Govorili su Ana Miljanić, članica Gradskog veća grada Požarevca zadužena za sport, omladinu i turizam, Stevan Kovačević, osnivač i direktor Krosa RTS-a, Radoslav Rale Simić, sportski novinar i komentator RTS-a i Aleksandar Rajevac, direktor „Valjevske pivare“. „Grad Požarevac će se uvek truditi da bude dobar domaćin. Ovaj kros je specifičan jer brine o svakom učesniku, a dovodi reprezentativce, koje je svakako velika čast gledati u Požarevcu. Medju njima biće i gosti iz Kenije, Madjarske, BiH, Crne Gore i Makedonije“, naglasila je Ana Miljanić, članica Gradskog veća.

„Pored naših najboljih takmičara na srednjim i dugim stazama, dolaze gosti iz inostranstva. Verujemo da će Požarevac biti uspešan organizator, kao i prethodnih godina. Kros RTS- a nije samo najveća i najmasovnija priredba u našoj zemlji i Balkanu, ona je to i u čitavoj Evropi. U jednom danu, proletos, cilj je prošlo više od 4720 predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca“, rekao je Stevan Kovačević, osnivač Krosa RTS-a. Direktor naše kompanije Aleksanadar Rajevac izjavio je da je „Valjevska pivara“ društveno odgovorna firma koja sa ponosom podržava najmasovniju sportsku priredbu u našoj zemlji, koja doprinosi pravilnom razvoju dece i omladine i jačanju njihovog sportskog duha.

Tokom manifestacije biće održano 26 trka, u kojima će učestvovati veliki broj takmičara, počev od predškolaca, učenika osnovnih i srednjih škola do najboljih altletičara iz naše zemlje, ali i gostiju iz inostranstva. Uz gradove domaćine, generalni pokrovitelji Kros serije RTS-a su Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo prosvete, dok je Valjevska pivara sa svojim voćnim sokovima i ove godine generalni sponzor. Kao i svih prethodnih godina, završna serija krosa podeljena je u četiri dela, i realizuje se u  Zaječaru, Požarevcu, Rekovcu i Š apcu, pri čemu su takmičenja u poslednja dva grada već održana.

Facebook
Twitter
LinkedIn