Priznanje „Moj izbor“ za društveno odgovornu kompaniju

„Valjevska pivara“ je jedan od ovogodišnjih dobitnika priznanja „Moj izbor“ za društveno najodgovornije kompanije u Srbiji, koje će sutra (utorak 29. decembar) u 12 sati biti uručeno u Skupštini Grada Beograda. Pivari je priznanje pripalo za podršku Krosu RTS-a, najmasovnijoj atletskoj manifestaciji u Evropi, s tim što je Komisija imala u vidu i veliki doprinos lokalnoj zajednici i učešće na brojnim drugim manifestacijama. Nagradu dodeljuje udruženje „Mojа Srbijа“, uz podršku Privredne komore Beograda i Grada Beograda. Među dobitnicima su velike i ugledne kompanije poput: Coca Cola Hellenic, NIS, Delhaize Serbia, Nectar, Nestle Adriatic, Banca Intesa, Metalac i drugi (ukupno 13 nagrađenih). Priznanja će uručiti zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić i drugi zvaničnici.

Udruženje „Moja Srbija“ peti put nagrađuje društveno odgovorne kompanije u sedam kategorija: kulturа i umetnost, sport, rаzvoj nаuke i obrаzovаnjа, rаzvoj lokаlne zаjednice, podrškа humаnitаrnim projektimа, očuvаnje životne sredine i inkluzijа osobа sа invаliditetom. Cilj dodele priznаnjа „Moj izbor“ zа društvenu odgovornost jeste podsticаnje privrednih subjekаtа koji posluju u Srbiji dа ulаžu u očuvаnje životne sredine, u rаzvoj zаjednice u kojoj posluju, kаo i dа doprinesu poboljšÐ°nju životа svojih zаposlenih, njihovih porodicа i društvа u celini. Odluku o dobitnicima, na osnovu pristiglih prijava, donela je Komisija sastavljena od predstavnika Grada Beograda, Privredne komore Beograda, Centra potrošača Srbije i udruženja „Moja Srbija“.

„Valjevska pivara“ je predložena direktno od Krosa RTS-a, a bila je i u konkurenciji za kulturu i umetnost, predložena od Kulturno-prosvetne zajednice Valjeva za veliku podršku gradskim manifestacijama. Ovo je drugo priznanje za naše preduzeće na kraju 2015. godine – sredinom decembra dobili smo nagradu Regionalne privedne komore Valjevo (regija Kolubara, Mačva i Podrinje) za poslovne rezultate u protekloj godini. Udruženje „Moja Srbija“ svake godine proglašava i najomiljenije domaće proizvode i brendove u Srbiji, isključivo na osnovu glasova potrošača. Prošle godine „Valjevsko pivo“ je bilo omiljeni domaći brend na internetu.

Facebook
Twitter
LinkedIn