O uspešnoj saradnji Krosa RTS-a i Valjevske pivare

Danas je u našoj kompaniji održana konferencija za novinare povodom trogodišnje uspešno saradnje Krosa RTS-a i Valjevske pivare. Govorili su osnivač i rukovodilac Krosa Stevan Kovačević, direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac, poznati sportski komentator RTS-a Radoslav Rale Simić i generalni sekretar Saveza atletskih talenata Srbije „Aleksandar Petrović“ Mirko Vujaklija. Kros RTS-a je osnovan 1991. godine u Sremskoj Mitrovici i održava se 26 godina. Počeo je kao jednodnevno takmičenje, da bi danas trajao 365 dana, imao nekoliko celina, uključujući kampove i finalna takmičenja u četiri grada, rekao je Stevan Kovačević. Pokrovitelji su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo omladine i sporta, a poslednje tri godine generalni sponzor Valjevska pivara.

-Rekao bih da je ovo saradnja na obostrano zadovoljstvo. Kao pokazatelj dobre saradnje izneću podatak da je ove godine u tri takmičarske celine kroz cilj prošlo 475.000 trkača. Više od 50 odsto školske populacije ove godine je učestvovalo na Krosu RTS-a jer su rekli „da“ školi i sportu, a „ne“ ulici i stranputici. I to je ono što nas nosi iz godine u godinu i mi svima šaljemo signal – bavite se sportom. Kros RTS-a važi za najmasovniju sportsku manifestaciju u čitavoj Evropi, za šta imamo pisani trag iz 2000. godine tadašnjeg predsednika Evropske atletske asocijacije Finca Karla Olafa Homeda. Valjevska pivara je dobila i priznanje kao društveno odgovorna firma što je potpuno opravdala podrškom Krosu RTS-a. Pre desetak dana u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja resorni ministar Mladen Š arčević uručio je specijalne nagrade Valjevskoj pivari i pojedinim prosvetnim radnicima. Kros RTS-a je preko Valjevske pivare dobio novu injekciju, novi impuls. Imamo ideju da za par godina osvežimo i ponovo transformišemo našu sportsku priredbu. Verujem da će Valjevska pivara, koja ima izuzetan rukovodeći tim, koji takođe uvek želi bolje i više, pomoći da ostvarimo nove ideje – istakao je idejni tvorac Krosa RTS-a.

Valjevska pivara se poslednjih godina istakla kao društveno odgovorna firma, a jedna od aktivnosti koji predstavljaju podršku mladim da se uključe u sport jeste Kros RTS-a:

-Menadžment se trudio svih ovih godina da Valjevska pivara bude društveno odgovorna kompanija koja je svoje mesto nalazila u svim društvenim akcijama, pre svega u gradu. Š½eleli smo da svoju misiju proširimo i na viši nivo i to smo stvarno uspeli sa Savezom atletskih talenata. Dovoljno je čuti ove cifre: da je 2016. oko 470.000 mladih učestvovalo, a za poslednje tri godine preko 1,2 miliona! To nas ispunjava zadovoljstvom jer smo pomogli velikom broju mladih da se uključe u sport i da se posvete normalnom i zdravijem životu. Takođe je veliko zadovoljstvo i čast ako čujemo od ljudi koji godinama realizuju Kros da je naš doprinos nemerljiv. Pokušaćemo i u narednom periodu da naše aktivnosti usmerimo na mlade. Pokazali smo to već ove godine nagrađivanjem najboljih učenika srednjih škola jer želimo da pokažemo da je rad najvažniji i da rad na kraju pobeđuje. Mi prepoznajemo pravo angažovanje kroz aktivnosti koje smo preduzeli na planu društvene odgovornosti. Na organima upravljanja i menadžmentu je da napravimo ozbiljnu analizu šta nama kao privrednom kolektivu donosi svaki angažman i odlučimo o daljem učešću u manifestacijama poput Krosa RTS-a.

Radoslav Simić, odličan poznavalac atletike, u Krosu RTS-a je od 1997. godine. Ovom prilikom je istakao da je kros, osim masovnosti, manifestacija promocije velikih talenata, da je ove godine iznedrio šesnaestogodišnjeg Elzana Bibića, a da su među njima i mladi atletičari valjevskog Metalca. Mirko Vukajlija, generalni sekretar Saveza atletskih talenata Srbije „Aleksandar Petrović“, koji je tehnički organizator Krosa, govorio je o kampovima u okviru Krosa, na koje dolaze daroviti mladi trkači.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn