Ministarka poljoprivrede otvorila 13. SPREG

Ministarka poljoprivrede u Vladi Srbije Snežana Bogosavljević Bošković otvorila je Sajam privrede zapadne Srbije (SPREG), koji se trinaesti put održava u Valjevu. Ona je poručila da će, pored mera podrške ruralnom razvoju, Ministarstvo poljoprivrede raditi i na realizaciji programa i projekata koji će unaprediti poslovni ambijent sa željom da naši poljoprivredni proizvodi budu sigurna sirovinska baza za prerađivačku i prehrambenu industriju. Ministarka je, zajedno sa pomoćnikom ministra industrije, energetike i rudarstva u vladi Republike Srpske Zoranом Savićем, gradonačelnikom Stankom Terzićem i drugim funkcionerima и zvanicama posetila štand naše firme, degustirala pivo i zadržala se u kraćem razgovoru sa Slavicom Tomašević, pomoćnikом direktora za poslove prodaje.

Na trodnevnoj sajamskoj manifestaciji u „Omni centru“ svoje proizvode predstavlja 208 izlagača, pretežno proizvodnih firmi, iz 75 gradova i opština Srbije i Republike Srpske. Na prostoru od oko 3.400 kvadrata postavljeno je 103 štanda, što je dvadeset više nego prošle godine, a znatno je povećan i izložbeni prostor na otvorenom. Prvi put na SPREG-u se predstavlja 15 izlagača iz Bijeljine i sedam firmi iz Požege. Ove godine sva tri dana na sajmu će boraviti predstavnici ambasade Narodne Republike Kine. Sajam privrede posetiće delegacije zvaničnika gradova učesnika, među kojima su Velenje, Prilep i Bijeljina, predstavnici privrednih komora… Trgovinsko preduzeće „Europrom“ je obezbedilo nastup mnogih članica Domaćeg trgovinskog lanca (DTL) iz više gradova Srbije, a sa DTL-om i naše preduzeće ima odličnu saradnju. Prema ocenama organizatora, ali i učesnika, ovogodišnji SPREG je najbolji do sada.

Rukovodstvo „Valjevske pivare“ razgovaralo je o saradnji sa predstavnicima Bijeljine. U izjavi za sajt „Valjevska posla“ načelnik odeljenja za privredu i poljoprivredu Grada Bijeljine  Mile Pejčić kaže da je Valjevsko pivo probao prvi put pre mesec dana u Kosjeriću i da je bio oduševljen njegovim kvalitetom. „Kada sam pivo koje proizvodi Valjevska pivara ponovo probao sad na SPREG-u, potvrdila mi se prvobitna ideja od pre mesec dana iz Kosjerića. Š½elim da ljudi u Bijeljini, i u ostalim gradovima Semberije, počnu da piju kvalitetno pivo, a ne pivo koje im se nameće kroz raznorazne vidove marketinških promocija, opremanja kafića i letnjih bašta. Poenta je da Valjevsko pivo uđe u degustaciju na našu teritoriju, a njegov neosporni kvalitet će, siguran sam, kasnije preći u veću distribuciju“, kaže Pejčić.

Organizator SPREGA je Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije, izvršni organizator marketinška agencija „Gatti“, a pokrovitelj Grad Valjevo.

Facebook
Twitter
LinkedIn