Ваљевска пивара прославила своју крсну славу Треће Тројице

  • Привредни колектив са најдужом традицијом у Ваљеву, (основан пре 159 година) Ваљевска пивара прославила је своју крсну славу, трећи дан Силаска Светог Духа на апостоле – Треће Тројице.

Ваљевска пивара је Духовски уторак прославила као своју славу (18. јуна). Домаћини славе овог пута били су нови власници „Brauerei Group“, с обзиром да је у јануару Пивара приватизована.
У присуству руководства и запослених у предузећу које негује дугогодишње добре односе са Епархијом ваљевском, славски колач су пререзали протонамесник Филип Јаковљевић, архијерејски заменик Владике Милутина, архијерејски намесници ваљевски први и ваљевски други, протонамесници Дарко Ђурђевић и Саша Максимовић, који је и парох пиваре, и умировљени протојереј-ставрофор Љубисав Аџић. У име одсутног Епископа Милутина, сабранима се обратио протонамесник Филип Јаковљевић који је пивари честитао славу и пожелео да много година славе Свету Тројицу.
Како се могло чути Пивара остаје доследна традицији пословања орјентисана на продају у Србији.
„Brauerei Group“ купио је Ваљевску пивару у јануару за почетну цену од 3 532 630 евра, слава предузећа била је и повод и за представљање нових власника Ваљеву.
„ По уговору приликом куповине у Пивару ће бити уложено у наредном периоду још око 5 милиона евра и имамо обавезу да раднике задржимо још две године. Моје мишљење и мишљење власника је такво да ће тај број радника и остати и након истека те уговорне обавезе. Разлог је јер ће бити уложен велики новац и треба да се направи још већа производња. Затекли смо стање да је производња била мало у паду и мислимо да смо већ на добром путу да се то повећа“, каже Зоран Божић заменик директора Ваљевске пиваре.

Он каже и да је конкуренција на тржишту врло јака с обзиром да су у Србији присутне велике светске пиваре, али да неће одустати од намере да се успешним пословањем Пивара што више приближи купцима и настави традицију производње доброг пива. „Намера нам је да поред места и градова где је наше пиво присутно проширимо то и на Београд и на Војводину , размишља се и о извозу. Све су то планови,нису лаки, али ми знамо шта хоћемо, имамо искуства и знања и знамо у ком правцу треба ићи. Оптимисти смо и што се улагања тиче и очекијте следеће године много нових ствари“, каже Божић.
„Сигуран сам да морамо повећати производњу и смањити трошкове и тада можемо разговарати о томе и да повећамо плате. Сви заједно морамо радити на томе и мислим да је већ добра ситуација ако знамо да ће радници остати у фабрици и после две године на које смо обавезани. Зато очекујемо и подршку радника. С друге стране нам је потребна подршка и грађана Ваљева да купују Ваљевско пиво с обзиром да имамо и производимо квалитетно пиво, доследни смо тој традицији. Ово је домаћи капитал, није страни капитал и зато треба да сви схвате значај ове приватизације. Важно је да је Пивара остала у домаћем власништву,“ рекао је Божић.
Славу Ваљевске пиваре уприличили су многобројни гости, новинари као и сами радници овог колектива.
Такође, уручене су и јубиларне награде запосленима који су забележили 10, 20, 30 i 40 година рада у пивари. Награђена су укупно 24 запосленa.

Facebook
Twitter
LinkedIn