Uruččenje nagrada srednjoškolcima i donacije Centru za vantelesnu oplodnju

Valjevska pivara je danas uručila laptop računare po jednom uspešnom učeniku valjevskih srednjih škola i 300.000 dinara za nabavku opreme i repromaterijala Centru za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo. Rukovodeći se motom „Znanje i trud se uvek isplate“, ove donacije Pivara je upriličila povodom slave preduzeća. Na maloj svečanosti u Valjevskoj pivari direktor Aleksandar Rajevac je najavio da će to postati praksa i da je ideja da se sledeće godine osnuje fond koji će podržavati rad mladih ljudi:

– Valjevska pivara je u dugoj istoriji imala uspešnih i teških trenutaka. Pre nekoliko godina bilo je problema koje smo prebrodili zahvaljujući, pre svega, Vladi Republike Srbije, kao i znanju i radu zaposlenih. To je bio naš moto za sve ovo vreme, da se znanje i trud uvek isplate, pa je bio i moto za dodeljivanje nagrada. Š½eleli smo da istaknemo najuspešnije srednjoškolce, da im pokažemo da neko prati njihov rad. Da poručimo da će znanjem i radom biti uvek dobrodošli u našem društvu, čime će moći da doprinesu sopstvenom razvoju i napretku grada. Š to se tiče Centra za vantelesnu oplodnju, njima smo danas samo javno priznali da je ono što su uradili u prethodne tri godine zaista sjajno i da im poručimo da samo nastave tako. Nadam se da će naša akcija postati tradicionalna i da će sledeće godine prerasti u fond koji će pratiti podržavati rad mladih talentovanih i vrednih ljudi.

U ime Centra za vantelesnu oplodnju zahvalio se načelnik dr Branko Budimirović, a u ime učenika i kolektiva škola Vojislav Andrić, direktor Valjevske gimnazije. Nagrađeni učenici su, po izboru škola: Mina Marković iz Valjevske gimnazije, učenica III razreda prirodno-matematičkog smera, učesnik državnih takmičenja i Geografske balkanijade; Jelena Obućina, đak generacije Medicinske škole „Dr Miša Pantić“; Jana Rašić, učenica trećeg razreda Srednje muzičke škole „Š½ivorad Grbić“, sa sedam prvih nagrada ove škoske godine i prva violina Gudačkog orkestra „Feniks“ od osnivanja;  Nikola Petrić iz Ekonomske škole, učenik prvog razreda, pobednik republičkog takmičenja u matematici za srednje stručne škole; čorđe Vasilić iz Poljoprivredne škole, trostruki pobednik republičkog takmičenja iz matematike poljoprivredno-prehrambenih škola i Petar Pejović iz Tehničke škole, učenik trećeg razreda – administrator računarskih mreža.

Facebook
Twitter
LinkedIn