U Zaječčaru se završava serija Krosa RTS-a

Počeo je 8. oktobra u Rekovcu, a nakon Š apca i Požarevca, ovogodišnje izdanje Krosa RTS-a zatvara se u usbotu 29. oktobra u Zaječaru, koji je domaćin bio već deset puta, a najuspešniji organizator četiri puta – rekao je Stevan Kovačević, organizator ove najmasovnije atletske priredbe u Evropi, na konferenciji u Gradskoj upravi Zaječar. Očekuje se rekordan broj učesnika i peta titula najboljeg domaćina ovog takmičenja, najavio je generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara Igor Božinović i potvrdio je da je sve spremno za sutrašnji sportski događaj. Na gradskom hipodromu očekuje se učešće više od 1.300 trkača – predškolaca, osnovaca, srednjoškolaca iz Zaječara i drugih timočkih gradova, kao i seniora i seniorki, među kojima će biti najpoznatija imena domaće i inostrane atletike.

„Deset godina smo uz Kros seriju RTS-a. Mi smo bili glavni inicijatori ovog sistema takmičenja. Sutra zelimo da nadmasimo Š abac i 1394 trkača“, rekli su na konferenciji za medije Mirko Nikolić, zamenik gradonačelnika, Vladislav Milojević, pomoćnik gradonačelnika i Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza Zaječara.“Š kolska uprava Ministarstva prosvete i ove godine biće stub nosač Kros serije“, potvrdila je načelnica Jasna Vasić. „Kao društveno odgovorna firma, Valjevska pivara je već treću godinu uz Kros RTS-a. Š½elimo da ukažemo deci da je sport zdrav put u njihovom razvoju“, istakao je Aleksandar Rajevac, generalni direktor. „I u Zaječar dolaze Kenijci, Madjari i trkači iz BiH“, najavio je komentator RTS-a Radoslav Simić.

Pre konferencije za novinare, organizatore i rukovodstvo Krosa RTS-a primio je i gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović. On je poželeo da ovo takmičenje još dugo živi u gradu podno Kraljevice. Sutrašnje poslednje takmičenje iz ovogodišnje Kros serije RTS-a počeće u 9.45 sati.

Facebook
Twitter
LinkedIn