Слава Ваљевске пиваре

Резањем славског колача, пригодним програмом и доделом јубиларних награда Ваљевска пивара је данас обележила своју славу, Треће Тројице, уједно и 157 година постојања. Обред резања славског колача водио је епископ ваљевски Господин Милутин са бројним свештенством, у чему је учествовао и млади јеромонах Игнатије Шестаков из Сретењског манастира у Москви, који је допутовао у наш град ради отварања изложбе посвећен царској породици Романов. Домаћин славе била је Служба за правне и кадровске послове, а колач за наредну годину преузела је Служба одржавања. Одзив гостију био је изузетан: радост са нашим колективом поделили су представници Града Ваљева и општина Косјерић и Осечина, републичких и градских предузећа и установа, као и наши пословни партнери – купци и добављачи. Епископ ваљевски Милутин је честитао славу директору Ваљевске пиваре Александру Рајевцу и свима које је  светковина довела у пивару, која надалеко слови једним од симбола града. „Нека да Бог да се увек сусрећемо и сусретима радујемо. Да заједно прослављамо како наше крсне славе, тако и славе великих фирми као што је пивара. Нека Господ да здравља и радости свима нама“, казао је владика Милутин.

Директор Ваљевске пиваре Александар Рајевац изразио је захвалност владики Милутину и свештеницима, пословним партнерима, представницима локалних самоуправа Ваљева, Осечине и Косјерића и свим људима уз чију подршку и помоћ ова компанија стално напредује.

-Светковине су увек прилика да се сумирају резултати у периоду за нама. Да ли је пиво и колико добро, најбоље ће рећи потрошачи. Пиварци су увек спремни да се потруде и ураде боље него до сад. Бројке свакако говоре да разлога за задовољство имамо напретек. Од 2012. године, када је извршена реорганизација предузећа након стечаја, Ваљевска пивара забележила је раст производње од 26 одсто. Тренутно броји 197 запослених, а просечна зарада нарасла је од 29. 182 (2012.) до 44. 000 динара, колико данас износи. Ваљевска пивара једина је државна пивара, друштвено је одговорно предузеће, а на квалитету производа ради се непрестано. Ова година је година нашег квалитета и покушаћемо да укључимо сва расположива средства у лабораторије, где ћемо квалитет пива, који је неоспорно добар, да доведемо на виши ниво. У наредних седам дана поново ћемо имати испоруку за Америку. То је признање да наше пиво вреди и да га можемо извозити на све континенте – задовољно је констатовао директор Ваљевске пиваре Александар Рајевац.

Прошле године Ваљевска пивара установила је лепу праксу награђивања најбољих ученика и установа поводом славе Трећих Тројица. Шест успешних ученика, по избору њихових школа, добиће по лаптоп рачунар, а од установа донираћемо новац Модерној галерији Ваљево. И после смрти оснивача Модерне галерије академика Љубе Поповића, ова угледна установа наставила је интензиван рад, све више отварајући своја врата и за друге гране уметности и културне догађаје, тако да је одржано више концерата класичне музике и промоције књига.  У име Модерне галерије захвалио се директор Војислав Јовановић.

Ваљевска пивара, пре свега, утемељена је на људима који су у њој предано радили некада или раде данас. Традиционално су уручене јубиларне награде запосленима који су забележили 10, 20 и 30 година рада у пивари. Награђено је укупно 18 запослених, од чега њих 15 са 30 година радног стажа. У уметничком програму наступио је Гудачки оркестар „Феникс“ Музичке школе „Живорад Грбић“ из Ваљева, са уметничким руководиоцем мр Снежаном Стевановић.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn