Računari za najuspešnije srednjoškolce

Valjevska pivara je, treću godinu zaredom, poklonila šest laptop računara za najuspešnije valjevske srednjoškolce, po izboru škola. Na taj način je naša kompanija još jednom pokazala svoju prepoznatljivu društvenu odgovornost, želju da pomogne najboljima i podstakne znanje i rad. Ovu društveno odgovornu akciju Valjevska pivara sprovodi svake godine povodom slave fabrike, Trećih Trojica. Na prijemu u konferencijskoj sali, u prisustvu direktora svih šest valjevskih srednjih škola, računare i povelje uručio je Aleksandar Rajevac, direktor Valjevske pivare.

-Nagrađujemo najbolje đake, želimo da njihov trud i rad vrednujemo, da istaknemo da je obrazovanje nešto što je jako bitno, nešto što je najvrednije i najvažnije u životu. Verujem da će ovi đaci biti nosioci promena u tehnici, proizvodnji, u svim segmentima društva. Neke od njih u budućnosti vidimo kao naše radnike, koji će svojim znanjem doprineti razvoju Valjevske pivare.

U ime Aktiva direktora srednjih škola Valjevskoj pivari i njenom direktoru  na brizi i pažnji koju posvećuju valjevskim srednjoškolcima zahvalio se Milan Gajić, direktor Poljoprivredne škole sa domom učenika:

-Valjevska pivara je u mnogim segmentima pokazala da je društveno odgovorna firma, a poslednje tri godine prati šta se dešava u obrazovanju i nagrađuje mlade ljude. Mislim da je za naše učenike to velika stvar i priznanje, i to ne samo zbog materijalne vrednosti, nego i zbog toga što neko iz privrede prati i nagrađuje njihov rad.

Milica Gajić, učenik generacije Tehničke škole, zahvalila se na vrednom poklonu u ime svih dobitnika. Zahvalnost Valjevskoj pivari koja je nagradila njihov trud i rad, ali, je istakla da zahvalnost duguje i svojoj školi koja je predložila da baš ona bude đak generacije i da dobije poklon Valjevske pivare.

Dar naše kompanije, laptop računare, dobili su: Violeta Ivković, đak generacije Poljoprivredne škole sa Domom učenika; Sanja Tešić, jedan od najboljih učenika i kandidata za đaka generacije Ekonomske škole; Milica Gajić, učenik generacije Tehničke škole; Katarina Simić, đak generacije Medicinske škole; Milica Višić, učenik drugog razreda prirodno-matematičkog smera Valjevske gimnazije, najuspešnija na brojnim takmičenjima; Anica Mićić, prvi razred MŠ  „Š½ivorad Grbić“, najuspešnija na takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Poljoprivredna škola

Violeta Ivković je đak generacije Poljoprivredne škole sa Domom učenika Valjevo. Završila je smer veterinarski tehničar sa prosekom ocena 5,00. Osvojila je drugo mesto na Republičkom takmičenju učenika veterinarske struke. S obzirom na to da je iz Pecke, sve četiri godine stanovala je u Domu škole, a već po dolasku postala je uzoran član nove zajednice. Uvek vredna, odgovorna, spremna da sasluša svoje drugove i da ih razume. Bila je član folklorne grupe u školi, veoma joj je važna tradicija, rodni kraj, porodica i osećaj nacionalne pripadnosti. Violeta želi da studira psihologiju.

Ekonomska škola

Sanja Tešić je bila jedan od kandidata za učenika generacije Ekonomske škole Valjevo, završila je smer komercijalista-ogled. Tokom školovanja učestvovala je u brojnim aktivnostima i takmičenjima: od srpskog i engleskog jezika, preko književnih olimpijada, do poslovne ekonomije. Posebnu ljubav gaji prema filološkim naukama, čime želi da se bavi i ubuduće. Pored engleskog govori nemački i švedski jezik. Spremna svakom da pomogne, jedan od omiljenih učenika u odeljenju.

Tehnička škola

Milica Gajić je učenik generacije Tehničke škole, završila obrazovni profil Tehničar drumskog saobraćaja. Učestvovala je na takmičenju Misliša iz matematike, okružnim takmičenjima iz fizike, srpskog jezika i književnosti, na opštinskim takmičenjima iz gramatike i istorije. Vršnjački edukator na temu „Mladi u borbi protiv diskriminacije“, član je Š kolskog tima zaštite od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Učesnik je projekta Unije srednjoškolaca Srbije „Srednjoškolci za srednjoškolce“, bila je glavni urednik školskih novina. čŒlan omladinskog ansambla KUD „čerdan“. Planira da upiše Informatiku na Matematičkom fakultetu u Beogradu.

Medicinska škola

Katarina Simić, đak generacije Medicinske škole Valjevo, nosilac  diplome „Vuk Stefanović Karadžić“. Aktivno je učestvovala u realizaciji brojnih projekata, kao i na republičkim takmičenjima iz latinskog jezika, srpskog jezika i zdravstvene nege, međunarodnom takmičenju  „Kengur bez granica“ i okružnom takmičenju iz biologije. Dve godine zaredom osvajala je prvo mesto na okružnom takmičenju iz srpskog jezika, a zapaženo učešće imala i na republičkom.

Valjevska gimnazija

Milica Višić, završila je drugi razred prirodno-matematičkog smera. Ove godine ostvarila jeplasman na republička takmičenja iz matematike, biologije, književnosti i srpskog jezika. Na opštinskom i okružnom takmičenju iz matematike osvojila je prvo mesto. Na republičkom takmičenju iz srpskog jezika osvojila je 3. mesto. Iz književnosti prva u okrugu, a četvrto mesto na republičkom nivou. Prvo mesto na okružnom takmičenju iz biologije. Na Regionalnoj smotri talenata u Loznici iz oblasti biologije prvo mesto, a na Republičkoj smotri u Čačku treće. Na Goethe institutu u Beogradu položila je u ovoj školskoj godini ispit  A2fit. Dobitnica je PASCH-stipendije (tri nedelje u avgustu boraviće u Nemačkoj radi usavršavanja nemačkog jezika). čŒlan je Gradskog orkestra Abrašević u kojem svira flautu.

Muzička škola

Anica Mićić je završila prvi razred MŠ  „Živorad Grbić“, odsek flauta u klasi prof. Aleksandra Burkerta. Učesnik svih značajnijih takmičenja u Srbiji, što je dovelo do gostovanja takmičarskog i revijalnog karaktera u Makedoniji, Mađarskoj, Sloveniji, Rumuniji i Crnoj Gori. Izdvajamo nastupe u: Madlenianum u Zemunu, novosadskoj Sinagogi, Kolarčevoj zadužbini, galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti, Tivatskoj galeriji. Dobitnica je 56 nagrada i priznanja na domaćim i internacionalnim takmičenjima (37 laureata i specijalnih nagrada). Anica je jedina srpska flautistkinja koja je ove godine položila audiciju za internacionalni evropski orkestar mladih, Europian Spirit of Youth Orchestra (Italija), čiji će član biti u julu i avgustu 2018. Anica je član kamernog ansambla „Flautissimo“, Dečjeg crkvenog hora „Hadži Ruvim“ iz Valjeva (sa kojim je na Horfestu 2017. osvojila nagradu za najboljeg solistu festivala), od nedavno i član kamernog hora „Emanuil“.

Facebook
Twitter
LinkedIn