Poseta predstavnika kompanije „Džon Bart“

Rukovodstvo Valjevske pivare razgovaralo je sredinom nedelje sa predstavnicima nemačke kompanije „Džon Bart“ o sklapanju ugovora o kupovini hmelja,  neizostavnog sastojka piva. Od ove kompanje pivara godinama kupuje najkvalitetniji hmelj, nekoliko vrsta, ali je zbog izvesne krize u proizvodnji ove biljke zaključeno da bi najpouzdanije bilo zaključiti ugovor o isporuci. Na taj način „Valjevska pivara“ bi imala garantovano snabdevanje i ne bi zavisila od oscilacija na tržištu. Ugovor bi podrazumevao kontinuiranu isporuku u naredne tri godine, što znači i nastavak dugogodišnje saradnje Valjevske pivare sa firmom iz Nirnberga koja se bavi uzgojem i preradom hmelja.

– Za nas to pre svega znači obezbeđen kvalitet hmelja, a zatim i stalnost i stabilnost u snabdevanju. Zbog manjeg prinosa hmelja prethodnih godina bilo je varijacija na tržištu tako da bismo ovim ugovorom izbegli potrese i bili sigurni da ćemo imati dovoljno hmelja naredne tri godine. Takođe bismo bili sigurni da ćemo dobiti sve vrste koje već godinama kupujemo, i gorke i aromatične, a koje su od velikog značaja za prepoznatljivi ukus Valjevskog piva – rekao je ovim povodom direktor našeg preduzeća Aleksandar Rajevac.

„Džon Bart“ je jedan od najvećih svetskih snabdevača pivara hmeljom. Osim u Nemačkoj, gde je sedište firme, proizvodni pogoni ove kompanije nalaze se i u SAD, Engleskoj, Kini. Naša pivara veoma dugo uvozi hmelj od nemačke kompanije, čijim kvalitetom j eizuzetno zadovoljna. Dr Akis Trubokis iz „Džon Barta“ takođe ističe zadovoljstvo dugogodišnjom saradnjom, partnerskim i ličnim pozitivnim odnosima sa „Valjevskom pivarom“:

– Imajući u vidu višegodišnju saradnju firme „Džon Bart“ i vaše pivare, utisci su pozitivni jer kad se pogleda unazad vidi se stabilna linija razvoja brenda, međuljudskih odnosa i odnosa prema partnerima. Uspostavili smo odličnu saradnju i na poslovnom i na ličnom planu tako da su kompletne impresije vrlo pozitivne. O proizvedenim količinama teško je govoriti jer je hmelj kao biljka, kao živa stvar, podložna promenama tako da sorte i količine jako variraju od godine do godine. Poslujemo sa svim pivarama. Kao što znate, u Srbiji postoje tri velike pivare koje pripadaju globalnim proizvođačima i tu se ugovori prave na globalnom nivou, a vrlo rado poslujemo i sa nezavisnim lokalnim pivarama kao što je Valjevska pivara, gde su odnosi prisniji i više partnerski.

Facebook
Twitter
LinkedIn