Poseta predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža

U okviru posete Valjevu našu kompaniju danas je posetio predsednik Privredne Komore Srbije Marko čŒadež sa saradnicima. Direktor Aleksandar Rajevac upoznao je čŒadeža sa poslovanjem „Valjevske pivare“ u prethodnom periodu, pogotovo u 2015. Ukazao je na stalni rast obima proizvodnje od 2010. godine, kada je Pivara prešla u državno vlasništvo. U poslednje tri godine rast je oko 20 odsto,  prošle godine je dosegao 10 odsto, odnosno 100 hiljada hektolitara. Osim toga, „Valjevska pivara“ spada među kvalitetnije proizvođače piva u našoj zemlji, dodao je direktor Rajevac. Takođe je istakao da Pivara izmiruje sve obaveze prema državi i dobavljačima, a 197 zaposlenih redovno prima plate na nivou republičkog proseka.

Od novina u poslovanju direktor Rajevac je izdvojio početak izvoza „Valjevskog piva“ za SAD, odnosno čŒikago, što je svakako veliki uspeh. Marko čŒadež je ukazao da će uskoro izvoz za SAD, koji sada ide preko Istambula, biti olakšan jer će krenuti direktni letovi. „Kargo servis će funkcionisati od otvaranja direktnih letova za SAD, biće mnogo lakše, jednostavnije, povoljnije i čini mi se da će to i Valjevskoj pivari i te kako koristiti“, rekao je čŒadež, istakavši da u razgovoru sa privrednicima sakuplja inicijative, kao i da će vrlo brzo sa njima izaći kako bi se prevazišli problemi sa kojima se privrednicima svakodnevno suočavaju. Od Privredne komore je zatražena podrška u kontaktima za obnavljanje pojedinih tehnoloških celina u fabrici. Reč je o opremi koja je prilično dotrajala i čija obnova bi bila garant postojane i kvalitetne proizvodnje.

Nakon obilaska fabrika „Agranela“, „Vali“ i „Valjevske pivare“, predsednik PK Srbije Marko čŒadež je privrednicima, članovima Skupštine Regionalne privredne komore Valjevo, govorio o daljim koracima u modernizaciji i izgradnji jedinstvenog komorskog sistema Srbije, razgovarajući i o problemima koji muče privrednike. Sastanak je vodio Aleksandar Rajevac, kao predsednik Skupštine Regionalne privredne komore Valjevo.

Facebook
Twitter
LinkedIn