Novi kontingent krenuo u Sjedinjene Američčke Države

Danas je iz naše kompanije put Sjedinjenih Američkih Država krenuo novi kontingent Valjevskog piva. Prethodna isporuka, koja je u čŒikago stigla početkom avgusta, planula je za dve do tri nedelje! Uvoznik „Lav imports“ naručio je nove, znatno veće količine, u pitanju je šleper sa skoro 30.000 boca od 0,33 i 0,5 litara. Prilikom utovara kontejnera koji danas kreće za Rijeku, a zatim preko oekana, direktor „Valjevske pivare“ Aleksandar Rajevac u izjavi brojnim predstavnicima medija rekao je:

– Na veliko zadovoljstvo nas u Pivari, kao i našeg uvoznika u čŒikagu, prve količine brzo su prodate, tako da sada zajedno prisustvujemo utovaru tri puta većih količina. Današnja porudžbina je pokazatelj da smo kvalitet našeg proizvoda potvrdili i na američkom tržištu. Prva isporuka je sadržala oko 10.000 flaša i bila je neka vrsta testa, odnosno da vidimo kako će to probirljivo tržište primiti naš proizvod. Treba znati da u čŒikagu, pa i drugim gradovima, ima skoro svih poznatijih pivskih brendova. Naš zadatak je da se na tom tržištu još bolje pozicioniramo i da ove količine budu znatno češće. Takođe planiramo da ovo naše pravo srpsko pivo distribuiramo i na druga tržišta gde ima dosta Srba, pre svega mislim na inostranstvo, na gradove i države u kojima je poznato da živi veći broj naših sunarodnika. Imajući u vidu nestabilno leto u Srbiji, koje se odrazilo na planirane rezultate, ovim izvozom i disperzijom na tržišta srednjeg Banata i Kragujevac sa okolinom, nadomestićemo planirani rast prodaje u 2016. godini. Tako da očekujem da ćemo ipak nadmašiti prošlogodišnju prodaju od 100 hiljada hektolitara. Postoje dobre „vibracije“ od strane kupaca na raznim stranama, njima se dopada „Valjevsko pivo“ i veruju u naš kvalitet, što će nam sigurno olakšati plasman u narednom periodu – zaključio je direktor Rajevac.

Očigledno je da je „Valjevsko pivo“ naišlo na dobar prijem, pre svega kod potomaka naših iseljenika u čŒikagu, koji su u avgustu imali i par velikih okupljanja, zatim u internacionalnim supermarketima, a sudeći po reakcijama na Fejsbuk stranici uvoznika postoji potražnja i u okolnim državama. Obistinile su se najave direktora Aleksandra Rajevca da da je prva količina probna i da tek očekuje da krenu ozbiljnije porudžbine. Distributer „Lav imports“ nam je takođe najavio da pravi odjek očekuje tek sledeće godine, s obzirom da će uskoro i kraj sezone.

Facebook
Twitter
LinkedIn