Mediji o nama

Tragom informacije za medije o uspešnoj letnjoj sezoni, pripremama ambalaže, linija i objekata za narednu godinu, sanaciji i rekonstrukciji pojedinih delova fabrike, u poslednjih 10 dana priloge o nama snimile su sve tri lokalne televizije: Vujić, Valjevo plus i Marš. U izjavi za TV Valjevo plus i TV Marš pomoćnik direktora za prodaju Slavica Tomašević istakla je da je prodaja u 2015. godini porasla za 10,5 odsto, a proizvodnja je dostigla 90 hiljada hektolitara. To je znatno manja proizvodnja nego osamdesetih godina prošlog veka, ali se beleži kontinuirani rast poslednje tri godine.

– Prodaja je povećana u Valjevu i Kolubarskom okrugu, kao i zahvaljujući povratku na naša tradicionalna tržišta Kosjerića i Požege, zatim prema drinskom kraju i Loznici, ima nas u Beogradu i Novom Sadu. Na tržištima na kojima smo dosta zastupljeni, prodaja ide dobro. Nastojimo da nađemo nove kupce i polako se širimo prema užičkom kraju, ima nas i u Novoj Varoši, radimo i u Š apcu i mačvanskom kraju. Na tim tržištima, gde smo već zastupljeni ili smo krenuli u njhovo osvajanje, očekujemo blago povećanje. Nadamo se da ćemo zadržati pozitivan trend. U principu smo zadovoljni plasmanom naših proizvoda jer nije lako na tržištu, prisutne su velike kompanije sa agresivnim marketingom i nastupom na terenu. Nalazimo neko svoje mesto na tržištu.

O radovima u fabrici i nabaci ambalaže, Slavica Tomašević je rekla:

– Rekonstruisana je automehaničarska radionica, radi se zaštita na fementorima i silosima za treber, kao i tekuće održavanje koje je neophodno da bi fabrika normalno funkcionisala. Priveli smo kraju nabavku ambalaže za početak sledeće godine, flaša i nosiljki, jer veća je potrošnja, a deo ambalaže se izgubi iz prometa zbog loma u proizvodnji ili transportu, zatim kod trgovaca, zadržavanja kod kupaca.

U toku ove godine u promet je ubačeno 495.000 novih flaša zapremine pola litra, za tzv. veliko „Valjevsko pivo“, koje je najzastupljenije u proizvodnom asortimanu, kao i 35.000 nosiljki, od 44 hiljade koliko je ukupno nabavljeno. Za početak 2016. godine već je nabavljeno preko 600 hiljada boca od 0,5 litara, a počela je nabavka oko 160 hiljada flaša 0,33 za malo „Valjevsko pivo“. Sukcesivno će sledeće godine biti nabavljeno i stavljeno u promet još 50.000 nosiljki za veliko pivo.

Facebook
Twitter
LinkedIn