Kreće Kros serija RTS-a

U Gradskoj upravi Zaječar danas je održana konferencija za novinare na kojoj je najavljena ovogodišnja serija Krosa RTS-a. I ove jeseni, u okviru svoje dobro poznate društvene odgovornosti, generalni sponzor Kros serije biće „Valjevska pivara“. Ovogodišnja Kros serija ima tri takmičenja: Zaječar 6. oktobra, Rekovac 13. oktobra i Š abac 20. oktobra. Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je izjavio da očekuje da Zaječar i osmi put bude najuspešniji domaćin serije, ali i da „do 2021. oformimo i Kros ligu RTS-a od 16 gradova-domaćina“. Promoter sutrašnjeg takmičenja u gradu podno Kraljevice biće Dane Korica, rekorder Srbije na 5000 i 10000 m. „Ovo je grad sporta. Verujem da će sutrašnje takmičenje to i potvrditi i da će ciljem proći više od 2000 trkača.“

Velikan srpskog rukometa Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara, upoznao je novinare sa nikada boljim angažovanjem komunalnih službi koje su stazu za sutrašnje trčanje učinili gotovo savršenom: „Zadovoljan sam, ali za kompletan utisak potrebni su i kvalitetni trkači. Imamo obećanje da će sutra ovde doći naša reprezentativna elita na čelu sa Novopazarcem Elzanom Bibićem“, naglasio je generalni sekretar Sportskog saveza Zaječara Igor Božinović. Novinari RTS-a Radoslav Simić i Slobodan Maletić najavili su tv reportažu i radio-prenos, a Mirko Vujaklija, generalni sekretar Saveza atletskih talenata Srbije, mogućnost dolaska inostranih trkača.

Osnivač Krosa RTS-a Stevan Kovačević poklonio je brošuru Obrazovnog kruga Bošku Ničiću, a Gradu Zaječaru svoju monografiju „Atletski dragulji Srbije“, koju je objavio Atletski savez Srbije za svoj 70. rođendan.

Facebook
Twitter
LinkedIn