Koncert „Nevernih beba“ povodom 25 godina postojanja

Na današnjoj konferenciji za novinare vođa benda „Neverne bebe“, naš Valjevac Milan čurđević, najavio je veliki slavljenički koncert u rodnom gradu povodom 25 godina uspešne karijere. Koncert će biti održan 8. septembra od 21 sat na legendarnom igralištu „Student“, gde su neke od prvih svirki u mladosti imali i braća Milan i Vladan čurđević. Milan je naglasio da je veza Valjeva i „Nevernih beba“ neraskidiva, te da je logično da 25 godina grupe bude u Valjevu obeleženo na poseban način:

-Š½elimo da ostavimo trag u sopstvenom trajanju jer je 25 godina vrlo ozbiljna karijera, pogotovo u okolnostima u kojima živimo. Baviti se rok muzikom, a to je muzika ideje i poruke, kompleksna je stvar i ni sam ne znam kroz kakva smo sve iskušenja prošli da bismo dočekali 25 godina postojanja. Ali, ovo je trenutak karijere u kojem smo spokojni. Uzbuđeni smo zbog dela koje smo ostavili iza sebe: sedam albuma, 2200 koncerata, najveće pozornice u regionu i Evropi. Mislim da smo odsanjali klinačke snove i dočekali da možemo da uživamo u svemu. U Valjevu će biti možda i jedan od centralnih koncerata povodom 25 godina postojanja Nevernih beba. Već smo odsvirali neke velike regionalne centre kao što su Skoplje, Banjaluka, Podgorica, Bar, Sarajevo, svirali smo Beer fest, Tašmajdan i BELEF, Gitarijadu u Zaječaru. Turneja koja traje već 10 meseci ulazi polako u finiš i Valjevo je grad u kojem će biti superfinale.

U koprodukciji sa RTS-om već tri meseca snima se dokumentarni film „25 godina Nevernih beba“, tako da će biti snimljen i ceo koncert u našem gradu.

-Ekipa će biti dva dana u Valjevu i snimiće puno kadrova vezanih za naše detinjstvo, život i duh grada, prijatelji koji budu želeli nešto da kažu o nama i Nevernim bebama imaće tu priliku. Epilog će biti na Studentu, na velikom koncertu, na kojem ćemo pokušati da nadmašimo, ako je to uopšte moguće, onaj istorijski koncert na Kuli Nenadovića 2010. godine. Produkcija, ozvučenje, rasveta, ekrani, organizacija, sve će biti fenomenalno, biće to pravi spektakl. Zašto na Studentu? Zato što se vraćamo korenima, odatle smo maltene i krenuli, to je kultno mesto u Valjevu, mislim da nekim novim klincima treba da pokažemo koji su bili naši ideali tih magičnih godina kojih smo počinjali i na kom nivou smo uspeli da izguramo svoju ideju. Š½elimo da slavimo muziku i očekujem da to bude veče ljubavi i slobode.

Milan čurđević je naglasio da bend koncert organizuje samostalno, bez podrške Grada Valjeva, uz pomoć prijatelja koje ne želi da nazove sponzorima, na čelu sa Valjevskom pivarom. Koncert će trajati najmanje dva i po sata, a „Bebe“ će svirati sve poznate pesme iz duge karijere, čak i neke pesme koje retko sviraju.

Facebook
Twitter
LinkedIn