Zlatna plaketa Privredne komore Srbije

VALJEVSKA PIVARA je najstariji privredni kolektiv u gradu na Kolubari,  osnovana 1860. godine. Od male ručne radionice sa drvenim bačvama u  kojoj je tehnologiju uspostavio pivarski stručnjak iz Bavarske Jozef  Ajhinger, neprekidno se razvijala da bi sada bila među najboljim  valjevskim preduzećima. Njenu sigurnu perspektivu, pored sve veće  potražnje, garantuju i investiciona  ulaganja u modernizaciju proizvodnje u iznosu od 5 miliona evra, koliko  je opredelila BRAUERI grupa iz Beograda, od prošle godine vlasnik  VALJEVSKE PIVARE.

Decenije koje stoje iza „Valjevske pivare“ obeležene su velikim  svetskim krizama i katastrofama svih vrsta. One su dolazile i odlazile,  a „Valjevska pivara“ je ostala. I neprestano se razvijala, menjajući  vlasnike i svojinski status.

„Valjevska pivara“, jedina u zapadnoj Srbiji, odolela je svakom  sunovratu privrede u gradu na Kolubari i ponovo doživela njeno buđenje.

Na području Regionalne privredne komore Valjevo posluje oko 5 hiljada preduzeća i 14 hiljada preduzetnika. Privredna Komora Srbije , u godini jubileja, 160 godina rada i postojanja , uručila je Valjevskoj pivari zlatnu plaketu  za doprinos razvoju cele privredne  regije, Valjeva posebno.

Zlatnu plaketu komore, zameniku direktora Valjevske pivare gospodinu  Zoranu Božiću, uručio je  Stanko Marković, direktor Regionalne privredne komore Valjevo.

Facebook
Twitter
LinkedIn