Слава Ваљевске пиваре

Резањем славског колача, пригодним програмом и доделом јубиларних награда Ваљевска пивара је јуче обележила своју славу, Треће Тројице, уједно и 158 година постојања. У присуству епископа ваљевског Милутина и уз његов благослов обред резања славског колача водио је епископ аустралијско-новозеландски Силуан, са ваљевским свештенством. Домаћин славе била је Техничка служба, а колач за наредну годину преузела је Финансијска служба. Славску радост са нашим колективом поделили су представници Гарнизона Ваљево и општина Косјерић и Осечина, Удружења домаћих пивара Србије, републичких и градских предузећа и установа, као и наши пословни партнери-купци и добављачи. Епископ ваљевски Милутин је честитао славу директору Ваљевске пиваре Александру Рајевцу и свима које је  светковина довела у Пивару, која надалеко слови једним од симбола града. У надахнутој беседи владика Милутин је, између осталог, рекао:

-Овогодишње прослављање силаска Светог Духа на апостоле у Епархији ваљевској остаће упамћено као величанствена светковина, која је у великој молитвеној љубави окупила мноштво верног народа. Први дан празника протекао је у знаку славља у Обреновцу, чији је храм посвећен управо Педесетници. Другог дана – Духовског понедељка, славе Града Ваљева, централним градским улицама прошла је масовна литија, којом су пронесене мошти Светог Нектарија Егинског, славног чудотворца са грчког острва Егина, које је Епархија ваљевска добила на дар и које ће овдашњим верницима бити доступне на целивање у храму њему посвећеном на ушћу Градца у Колубару. Данас, трећег дана Педесетнице, стављамо круну на духовске свечаности у овој дивној установи, у Ваљевској пивари, која је украс Ваљева, коју сви волимо и чијим се пивом дичимо у свету, јер је најбоље. Желели бисмо да остане Ваљевска пивара и да пијемо пиво са најлепшом водом из ваљевских крајева. Благодарим владики Силуану што је преломио славски колач, благодарим директору пиваре Александру Рајевцу, који воли сваког човека и нашу Цркву, благодарим њему и домаћину славе Драгану Игњатовићу на гостопримству, по коме је најстарија фабрика у Ваљеву годинама позната!

Директор Ваљевске пиваре Александар Рајевац изразио је захвалност владики Милутину и свештеницима, пословним партнерима, представницима локалних самоуправа и свим гостима Ваљевске пиваре. Овога пута директор Рајевац није желео да сумира пословне резултате у претходних годину дана јер је поново покренут процес приватизације Ваљевске пиваре, о чему је Влада Србие обавестила менаџмент 18. маја.

-Давно су још неки мудри људи рекли да није битно куда идемо, битно је са ким корачамо. Не бих да мењам ту изреку, али за нас је у Ваљевској пивари било битно и куда идемо. Пивара је имала својих бура на пословном мору, али успела је да преживи. Успели смо да будемо респектабилни, да нас на тржишту уважавају. Мали смо, али смо жилави као и народ из ових крајева, тако да смо на крају успели да све недаће превазиђемо. Јако је битно и с ким корачамо, а то су сви ови људи овде, који су нам помогли у свим критичним тренуцима. Пре свега захваљујем свим нашим радницима, затим добављачима и купцима, којима смо данас врло значајан партнер. Ваљевска пивара је ушла у процес приватизације, 18. маја Влада Србије је донела закључак о продаји пиваре и она ће у наредном периоду променити власника. Наша жеља је да буде квалитетнија него до сада, надам се да ће то и заиста тако бити, на задовољство потрошача Ваљевског пива и грађана Ваљева који су поносни на Ваљевску пивару – закључио је директор Ваљевске пиваре Александар Рајевац у свечарском обраћању.

Традиционално, на дан славе, уручене су јубиларне награде за 10, 20, 30 и 40 година рада. Новчаним износима награђено је укупно 19 радника, од чега 13 са 30 година стажа и један радник, Ратко Аврамовић, који је у Ваљевској пивари запослен пуних 40 година. Извођењем традиционалних српских песама светковину је улепшала ученица Музичке школе „Живорад Грбић“ Исидора Лазаревић.

Facebook
Twitter
LinkedIn