05 jun

Edukacija o svežini i hmeljnim komponentama piva

  • 05. 06. 2018.

U „Valjevskoj pivari“ je nastavljena edukacija o senzornim karakteristikama piva, sa ciljem održanja i unapređenja kvaliteta „Valjevskog piva“. Predavač je i ovoga puta bio dr Boris Gadžov, molekularni mikrobiolog iz engleske kompanije „FlavorActiv“, koja je svetski lider u senzorici i sprovodi obuku za 80 odsto svetskog tržišta pića. Na najnovijoj radionici tema su bili pozitivni ukusi piva, kako ih potencirati i usaglasiti sa željama potrošača. detaljnije

Podeli
30 maj

Слава Ваљевске пиваре

  • 30. 05. 2018.

Резањем славског колача, пригодним програмом и доделом јубиларних награда Ваљевска пивара је јуче обележила своју славу, Треће Тројице, уједно и 158 година постојања. У присуству епископа ваљевског Милутина и уз његов благослов обред резања славског колача водио је епископ аустралијско-новозеландски Силуан, са ваљевским свештенством. Домаћин славе била је Техничка служба, а колач за наредну годину преузела је Финансијска служба. Славску радост са нашим колективом поделили су представници Гарнизона Ваљево и општина Косјерић и Осечина, Удружења домаћих пивара Србије, републичких и градских предузећа и установа, као и наши пословни партнери–купци и добављачи. Епископ ваљевски Милутин је честитао славу директору Ваљевске пиваре Александру Рајевцу и свима које је  светковина довела у Пивару, која надалеко слови једним од симбола града. У надахнутој беседи владика Милутин је, између осталог, рекао:

detaljnije

Podeli
11 apr

Aleksandru Rajevcu nacionalno priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“

  • 11. 04. 2018.

Sinoć su u svečanoj Sali Matice srpske u Novom Sadu uručena nacionalna priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za 25 najuspešnijih pojedinaca, preduzetnika i institucija, koji su doprineli afirmaciji privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije. Među ovogodišnjim  laureatima je i direktor „Valjevske pivare“ Aleksandar Rajevac, u kategoriji lider društvene odgovornosti. Statuetu i povelju „Kapetan Miša Anastasijević“ uručio mu je predsednik Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine. Priznanje koje nosi ime čuvenog srpskog zadužbinara dodeljuje se već 18 godina u okviru projekta „Put ka vrhu“ agencije „Media Invent“, u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu i podršku Privredne komore Srbije – Privredne komore Vojvodine.

detaljnije

Podeli
26 mar

Stručna praksa studenata Poljoprivrednog fakulteta iz Zemuna

  • 26. 03. 2018.

U okviru stručne prakse našu fabriku danas su posetili studenti Poljoprivrednog fakulteta iz Zemuna, sa smerova Tehnologija ratarske proizvodnje i Konzervacija i vrenje, predvođeni dr Sašom Despotovićem. Tehnolozi „Valjevske pivare“ proveli su studente kroz fabriku i upoznali ih sa kompletnim procesom proizvodnje piva u našoj kompaniji. U laboratoriji buduće kolege upoznale su se sa mikrobiološkom i hemijskom kontrolom proizvodnje i proizvoda, kao i proizvodnjom i održavanjem kvasca. Studenti su bili vrlo zainteresovani i postavljali su dosta pitanja, čemu je doprineo i srdačan prijem i neformalan pristup naših kolega edukatora. Studente Poljoprivrednog fakulteta ispratili smo poklanjanjući im naš reklamni materijal i promotivne predmete, a nadamo se da ćemo na sličan način dočekati i sledeću generaciju.

 

Podeli
16 mar

Sajam privrede zapadne Srbije u Valjevu od 29. do 31. marta

  • 16. 03. 2018.

Najveća sajamska manifestacija na teritoriji zapadne Srbije, jubilarni 15. Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, održaće se od 29. do 31. marta u „Omni centru“ u Valjevu. Na preko 5000 metara kvadratnih izložbenog prostora u tri hale i na otvorenom prostoru predstaviće se preko 200 izlagača – od malih preduzetničkih radnji do velikih sistema. Štand „Valjevske pivare“, koja na sajmu SPREG izlaže od početka, nalaziće se u glavnoj i najvećoj hali, blizu ulaza. Pozivamo naše poslovne partnere, sadašnje i potencijalne kupce i distributere da nas posete, da razmenimo iskustva i planiramo naredne poslovne korake. Radno vreme sajma je u četvrtak i petak od 10-19 časova i u subotu od 10-16 časova.

detaljnije

Podeli
11 mar

Zapažen nastup na Sajmu poljoprivrede u Šapcu

  • 11. 03. 2018.

„Valjevska“ pivara je i ove godine učestvovala na Sajmu poljoprivrede u Šapcu, nastavljajući promotivne i prodajne aktivnosti na tržištu Mačve, Pocerine, Posavotamnave, pa i Srema. Ovo tržište je vrlo interesantno za „Valjevsku pivaru“ i zbog blizine i zbog bolje privredne situacije, uključujući i poljoprivredu. Jubilarni deseti Sajam poljoprivrede Šabac održan je 9. i 10. marta u Sportskoj hali „Zorka“, pod pokroviteljstvom Grada i u  organizaciji Direkcije za poljoprivredu Šabac i TV „As“.  Predstavilo se oko 120 izlagača, uglavnom firmi iz poljoprivredne industrije, ali i prehrambenih proizvođača, banaka i osiguravajućih društava. Poljoprivrednim proizvođačima Mačve, Pocerine, Posavotamnave, Jadra i Srema Sajam poljoprivrede pruža priliku da se upoznaju sa najnovijim tehnologijama u proizvodnji različitih kultura, ali jedan segment ove manifestacije predstavlja i ponuda prehrambenih proizvoda, industrijskih i malih proizvođača. Manifestacija je bila dobro posećena, a deo posetilaca bio je u prilici da degustira „Valjevsko pivo“.

Podeli
05 mar

Edukacija o pozitivnim svojstvima piva

  • 05. 03. 2018.

U „Valjevskoj pivari“ je nastavljena edukacija o senzornim karakteristikama piva, sa ciljem održanja i unapređenja kvaliteta „Valjevskog piva“. Predavač je i ovoga puta bio dr Boris Gadžov, molekularni mikrobiolog iz engleske kompanije „FlavorActiv“, koja je svetski lider u senzorici i sprovodi obuku za 80 odsto svetskog tržišta pića. Na najnovijoj radionici fokus je bio na pozitivnim karakteristikama piva, pogotovo na svojstvima tipičnim za Valjevsko pivo.

detaljnije

Podeli
28 feb

„Valjevskom pivu“ priznanje „Moj izbor“ po glasovima potrošača

  • 28. 02. 2018.

U svečanoj sali Skupštine Grada Beograda osmi put su dodeljena priznanja „Moj izbor“ za najbolje domaće proizvode i brendove po mišljenju potrošača. „Valjevsko pivo“ je osvojilo priznanje „Pobednik internet glasanja“ jer je u prvoj fazi glasanja, na sajtu „Moj izbor“, dobilo najviše glasova u konkurenciji 780 domaćih robnih marki! Primajući nagradu direktor „Valjevske pivare“ Aleksandar Rajevac je rekao: „U naših 158 godina postojanja i bogate tradicije dobili smo brojne nagrade, ali nam je ova svakako najdraža jer dolazi direktno od potrošača. To nas ujedno obavezuje da budemo još bolji i da zbog naših vernih konzumenata održimo i unapredimo kvalitet Valjevskog piva. Odnos između Valjevske pivare i potrošača upravo je zasnovan na velikoj lojalnosti i uzajamnom poverenju.“

detaljnije

Podeli
23 feb

Nagrada „Moj izbor„ za „Valjevsko pivo“

  • 23. 02. 2018.

„Valjevska pivara“ je jedan od ovogodišnjih dobitnika nagrade „Moj izbor“ za omiljene domaće proizvode i brendove kao „Pobednik internet glasanja“. Od 780 brendova nominovanih za priznanje „Moj izbor“ u 24 kategorije, u prvom krugu glasanja, na internetu, „Valjevsko pivo“ je osvojilo najviše glasova. Priznanje će biti uručeno u utorak 27. februara u svečanoj sali Skupštine grada Beograda. U okviru svečane ceremonije prisutnima će se obratiti: Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije, Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda i Milan Ristić, predsednik udruženja „Moja Srbija“.

detaljnije

Podeli
13 feb

Praktična nastava učenika Poljoprivredne škole

  • 13. 02. 2018.

Učenici četvrte godine prehrambenog smera Poljoprivredne škole s domom učenika Valjevo, u okviru predmeta Izborne tehnologije, posetili su danas Valjevsku pivaru i upoznali se sa tehnološkim  procesom proizvodnje piva. Naš tehnolog Branko Bojić učenike je, podeljene u dve grupe i u pratnji predmetnih profesora, upoznao sa kompletnim tehnološkim procesom proizvodnje piva: od ulaznih sirovina do finalnog proizvoda. Otkada je na ovom smeru uvedena Tehnologija piva, redovna je praksa da učenici deo praktične nastave na ovaj način obave u našoj fabrici. Tehnologiju piva obrađuju na četiri teorijska i šest praktičnih časova, a osim toga rade tehnologiju mleka, prerade voća i povrća, pekarstva i industrijsku proizvodnju gotove hrane.

Podeli

© 2015 Valjevska Pivara, Izrada Agencija Cyber Team