13 feb

Praktična nastava učenika Poljoprivredne škole

  • 13. 02. 2018.

Učenici četvrte godine prehrambenog smera Poljoprivredne škole s domom učenika Valjevo, u okviru predmeta Izborne tehnologije, posetili su danas Valjevsku pivaru i upoznali se sa tehnološkim  procesom proizvodnje piva. Naš tehnolog Branko Bojić učenike je, podeljene u dve grupe i u pratnji predmetnih profesora, upoznao sa kompletnim tehnološkim procesom proizvodnje piva: od ulaznih sirovina do finalnog proizvoda. Otkada je na ovom smeru uvedena Tehnologija piva, redovna je praksa da učenici deo praktične nastave na ovaj način obave u našoj fabrici. Tehnologiju piva obrađuju na četiri teorijska i šest praktičnih časova, a osim toga rade tehnologiju mleka, prerade voća i povrća, pekarstva i industrijsku proizvodnju gotove hrane.

Podeli
17 jan

Prodajna mesta „Valjevskog piva“ u Beogradu

  • 17. 01. 2018.

„Valjevska pivara“ ima svoju prodavnicu u Crnotravskoj 13a na Banjici, u kojoj se mogu nabaviti svi proizvodi: „Valjevsko pivo“, „Eichinger“ i voćni sirupi. Osim toga, u više delova Beograda ima hipermarketa, maloprodajnih lanaca, prodavnica, diskonta i podruma pića, kao i kafea, klubova i restorana koji su snabdeveni „Valjevskim pivom“, čije nazive i adrese možete pročitati u prilogu. Tu su tačne adrese i delovi grada u kojima se objekti nalaze, kako bi se potrošači što lakše snašli. Trenutno se naši proizvodi najviše nalaze u maloprodajnom lancu „Mega Sunce“ i „Sunce“, čak u 22 marketa, kao i diskontima „Quattro“ (14). Od ugostiteljskih radnji spomenućemo kafe-knjižaru „Meduza“ u Gospodar Jevremovoj 6 i Topolskoj 18 na Dorćolu, kafiće „Brat Fidel“ i „Brat Če“ u ulici Strahinića bana, „Pejton pub“ u Katanićevoj na Vračaru, „Srpsku kuću piva“ i etno-klub „Gradimir“ u Mileševskoj ulici na Crvenom krstu, „Soul“ na Crvenom krstu, pivnice „Pivodrom“ i „Migo bar“ na Dorćolu, pivnicu „Varjača“ na Zelenom vencu, splav „Savana“ na Zemunskom keju, restoran „Careva ćuprija“ na Senjaku itd.

Prodajna mesta Beograd Januar

Podeli
11 jan

Okom ljubitelja Valjevskog piva

  • 11. 01. 2018.

Valjevska pivara je za Novu 2018. godinu prvi put uradila kalendar sa fotografijama vernih ljubitelja Valjevskog piva. U pitanju su slike koje su naši potrošači u toku godine poslali preko Fejsbuk stranica Valjevsko pivo i Valjevska pivara, kao i Instagram profila. Kalendar smo nazvali „Okom ljubitelja Valjevskog piva“, a juče smo u konferencijskoj sali „Valjevske pivare“ organizovali medijsku promociju kalendara, kojoj se odazvao i deo autora fotografija.

detaljnije

Podeli
06 jan

Prodajna mesta „Valjevskog piva“ u Beogradu

  • 06. 01. 2018.

„Valjevska pivara“ ima svoju prodavnicu u Crnotravskoj 13a na Banjici, u kojoj se mogu nabaviti svi proizvodi: „Valjevsko pivo“, „Eichinger“ i voćni sirupi. Osim toga, u više delova Beograda ima hipermarketa, maloprodajnih lanaca, prodavnica, diskonta i podruma pića, kao i kafea, klubova i restorana koji su snabdeveni „Valjevskim pivom“, čije nazive i adrese možete pročitati u prilogu. Tu su tačne adrese i delovi grada u kojima se objekti nalaze, kako bi se potrošači što lakše snašli. Trenutno se naši proizvodi najviše nalaze u maloprodajnom lancu „Mega Sunce“ i „Sunce“, čak u 22 marketa, kao i diskontima „Quattro“ (14). Od ugostiteljskih radnji spomenućemo kafe-knjižaru „Meduza“ u Gospodar Jevremovoj 6 i Topolskoj 18 na Dorćolu, kafiće „Brat Fidel“ i „Brat Če“ u ulici Strahinića bana, „Pejton pub“ u Katanićevoj na Vračaru, „Srpsku kuću piva“ i etno-klub „Gradimir“ u Mileševskoj ulici na Crvenom krstu, „Soul“ na Crvenom krstu, pivnice „Pivodrom“ i „Migo bar“ na Dorćolu, pivnicu „Varjača“ na Zelenom vencu, splav „Savana“ na Zemunskom keju, restoran „Careva ćuprija“ na Senjaku itd.

Prodajna mesta Beograd 01.01.2018

 

Podeli
31 dec

Srećna Nova godina i Božić

  • 31. 12. 2017.

Svojim vernim potrošačima, svim poslovnim partnerima – kupcima, distributerima i dobavljačima, kao i partnerskim preduzećima i ustanovama, Valjevska pivara želi uspešnu i srećnu 2018. godinu! Nadamo se da ćete i u narednoj godini mnoge lepe trenutke provesti uz vaše i naše Valjevsko pivo!

Podeli
28 dec

Novogodišnji kalendar sa fotografijama potrošača

  • 28. 12. 2017.

Valjevska pivara je za Novu 2018. godinu prvi put uradila kalendar sa fotografijama vernih ljubitelja Valjevskog piva. U pitanju su slike koje su naši potrošači u toku godine poslali preko Fejsbuk stranica Valjevsko pivo i Valjevska pivara, kao i Instagram profila. Nije bilo jednostavno od šireg izbora u kojem je bilo preko stotinu fotki napraviti izbor od tridesetak koje će se naći na šest kolažnih stranica kalendara. Našlo se mesta za 32 fotografije od 29 autora jer su Aleksandar Bubanja iz Nove Varoši i Darko Radosavljević iz Lazarevca, koji se iz hobija ili poluprofesionalno bave fotografisanjem, zastupljeni sa po dve slike. Na korici kalendara nalazi se stvarno sjajna Aleksandrova fotografija sa brda Tikva iznad Nove Varoši. Autori slika su iz Valjeva, Ljubovije, Krupnja, Osečine, Šapca, Ivanjice, Pecke, Beograda, Kosjerića, Mionice, Lazarevca i Nove Varoši. Od brojnih motiva i situacija koje smo dobijali u toku godine, birali smo uglavnom slike na kojima se Valjevsko pivo nalazi u našim lepim predelima. Osnovni kriterijum je bio izbor lepih i zanimljivih kadrova, bez obzira što su nam za štampu bile potrebne fotografije više rezolucije. Dakle, kvalitet kalendara nije bio u prvom planu nego želja da ispoštujemo i obradujemo naše verne potrošače. Nadamo se da će to postati tradicija i kao što smo napisali u uvodnoj reči kalendara: „Pratite nas na društvenim mrežama i šaljite nam Vaše fotografije – možda sledeće godine upravo Vaša slika bude na stranicama ovakvog kalendara!“ Medijska promocija novogodišnjeg kalendara sa slikama potrošača, na koju ćemo i njih pozvati, održaće se između Božića i Nove godine po pravoslavnom kalendaru. U zaglavlju vesti je naslovna slika sa korice.

Podeli
26 dec

Godina kvaliteta u Valjevskoj pivari

  • 26. 12. 2017.

Proizvodnja Valjevske pivare u 2017. na prošlogodišnjem je nivou, čime smo zadovoljni, a za nas je to pre svega bila godina održanja i unapređenja kvaliteta naših proizvoda, izjavio je direktor Aleksandar Rajevac na tradiocionalnom novogodišnjem susretu sa novinarima valjevskih medijia i dopisnicima nacionalnih medija. Doprinos pivare republičkom budžetu za prvih 11 meseci je 207 miliona za akcize, što je za 5 miliona više nego prethodne godine, PDV je oko 91 milion i na sličnom nivou, 88 miliona je uplaćeno za poreze i doprinose. Broj radnika je nepromenjen -197, sa prosečnom platom oko 50.000 dinara.

detaljnije

Podeli
14 dec

Poseta nagrađenih ljubitelja Valjevskog piva

  • 14. 12. 2017.

U sredu smo imali drage goste: nagrađene potrošače za novembarske fotografije na našim Fejsbuk stranicama. Radi se o nastavku stalne mesečne akcije izbora najfotografija sa stranica Valjevsko pivo i Valjevska pivara. Početkom svakog meseca organizujemo glasanje za uži izbor fotografija sa „Valjevskim pivom“ koje su pristigle na naše Fejsbuk stranice u toku prethodnog meseca. Nagrada je poseta „Valjevskoj pivari“ i naši promotivni materijali na poklon. Druženje sa našim vernim potrošačima i ovoga puta bilo je sadržajno, jako zanimljivo i proteklo je u odličnoj atmosferi. O sastavu piva i procesu proizvodnje „zlatnog“ napitka razumljivim i interesantnim rečima govorio je tehnolog Branko Bojić. Obišli smo fabriku i upoznali se sa pogonima najznačajnijim za proizvodnju piva, degustirali sveže natočeno pivo, zadržali se u prijatnom razgovoru, a na kraju uručili poklone – naše promomaterijale u znaku Valjevskog piva: majice, kačkete, sveske, magnete, otvarače, hemijske…. Naši dragi prijatelji, uglavnom i veliki ljubitelji piva, imali su i dosta pitanja. Sve u svemu, dva časa su protekla, a da nismo ni osetili – hvala na lepom druženju Mileni, Aleksandru i Nikoli iz Valjeva, Daliboru i Stefanu iz Draginca kod Loznice, Dejanu iz Pecke, Marku i Ivanu iz Oglađenovca kod Valjeva!

 

Podeli
07 dec

Završen ciklus edukacija o senzornim karakteristikama piva

  • 07. 12. 2017.

Poslednjim predavanjem i radionicom posvećenoj faktorima koji utiču na oksidaciju, odnosno na rok upotrebe piva, završen je ovogodišnji ciklus edukacije iz senzorike u “Valjevskoj pivari”. Sa zaposlenima su na prethodne tri radionice obrađeni opšti značaj senzorike, mikrobiološki problemi i zagađivači, odnosno potencijalni problemi tokom proizvodnje i skladištenja u fabrici, dok su na poslednjoj sesiji detaljnije obrađeni faktori oksidacije koji utiču na rok trajnosti piva kod kupaca. Predavač je i ovoga puta bio dr Boris Gadžov, molekularni mikrobiolog iz engleske kompanije „FlavorActiv“, koja je svetski lider u senzorici. Dr Gadžov je ukazao na sedam nepoželjnih ukusa i mirisa koji mogu nastati usled oksidacije: na med, papir, kožu, koru krompira, tvora, acetaldehid i na potpuno oksidirano pivo, koje je smeša svih navedenih ukusa i mirisa (občino kada istekne rok upotrebe naveden na boci). Predstavnici svih sektora kompanije, njih oko četrdesetak, bili su prilici da degustiraju tih sedam nepoželjnih ukusa i mirisa. Tom prilikom podsetili smo se i tehnika degustacije, o kojima je dr Gadžov govorio na prvom predavanju. Većina nabrojanih nepoželjnih ukusa i mirisa nastaje zbog neadekvatnog čuvanja prilikom distribucije i u objektima kupaca, odnosno izlaganja temperaturnim oscilacijama i svetlosti, ali u nekim slučajevima razlozi mogu biti: preterana pasterizacija, neadekvatna PET ambalaža koja je pritom i najosetljivija na svetlost, neki tipovi hmelja itd.

detaljnije

Podeli
05 dec

Edukacija sa kupcima i potrošačima

  • 05. 12. 2017.

“Valjevska pivara” je juče organizovala prezentaciju senzornih karakteristika piva za predstavnike poslovnih partnera, ugostitelja i potrošača, sa ciljem očuvanja kvaliteta “Valjevskog piva” na putu do krajnjeg potrošača. Predavač je bio dr Boris Gadžov, molekularni mikrobiolog iz engleske kompanije „FlavorActiv“, koja je svetski lider u senzorici i koja radi edukaciju za 80 odsto svetskog tržišta pića. Prezentaciju je pratilo i učestvovalo u razgovoru 25 učesnika iz Bajine Bašte, Kosjerića, Nove Varoši, Beograda, Novog Sada, Lapova, Lazarevca, Uba, Ljubovije, Krupnja, Osečine i Valjeva. Dr Gadžov je govorio o faktorima koji prilikom skladištenja i izlaganja u prodajnim i ugostiteljskim objektima mogu uticati na promenu piva i skratiti mu rok upotrebe. Neadekvatni uslovi čuvanja, temperaturne oscilacije, izlaganje svetlosti, dužina transporta itd. neki su od uzroka koji mogu dovesti do promena ukusa i mirisa piva.

detaljnije

Podeli

© 2015 Valjevska Pivara, Izrada Agencija Cyber Team